Polar Seal

Een beschermende, waterafstotende coating die snel en eenvoudig een hoogglansafwerking oplevert

Perfectie van bumper tot bumper, en dat allemaal met uw hogedrukreiniger. Met Polar-producten wordt autoverzorging puur plezier. Dát is waar Autoglym voor staat.

Polar Seal is een beschermende coating met een formule die speciaal ontwikkeld is voor toepassing via een hogedrukreiniger met een spuitpistool. Het laat een waterafstotende laag achter op de lak, die ervoor zorgt dat water op het oppervlak parelvormige druppels vormt, waardoor de auto sneller weer droog is. Gewoon op een schoon, nat voertuig sproeien, afspoelen en drogen, en er ontstaat een hoogglansafwerking.

Vermijd contact van het ongemengde (onverdunde) product met oppervlakken zoals asfalt, verharde oppervlakken of beton.

1. Controleer voordat u begint of de carrosserie en de wielen koel aanvoelen en niet direct in de zon staan.

2. Wij adviseren om eerst een sneeuwschuim als Polar Blast te gebruiken om het vuil voorzichtig los te maken, en vervolgens met Polar Wash alle modder of vervuiling van uw lak te wassen.

3. U heeft slechts een kleine hoeveelheid Polar Seal nodig. Giet maximaal 40 ml (vier volle doppen) in uw spuitfles en voeg dan minstens 200 ml water toe. Deze hoeveelheid gebruiksklaar product is normaal gesproken voldoende om uw voertuig te behandelen. Het gebruik van méér dan 40 ml biedt geen voordelen, want overmatige toepassing van het product kan het resultaat verslechteren.

4. Spuit Polar Seal op het schone, natte voertuig en zorg er daarbij voor dat alle buitenoppervlakken bedekt zijn, maar breng het niet op de voorruit aan.

5. Spoel uw auto goed af en droog hem, zodat een hoogglansafwerking ontstaat die door een waterafstotende coating wordt beschermd. De auto moet met een doek drooggemaakt worden en mag niet aan de lucht drogen, want dan kan het water vlekken achterlaten.

6. Gebruik Autoglym Fast Glass om de voorruit en de ruitenwisserbladen schoon te maken, zodat geen vegen kunnen ontstaan.

Wij raden aan om het product maximaal één keer per maand te gebruiken.
Polar Seal is niet geschikt voor gebruik op zachte daken van cabriolets.
Bewaar verdund product niet. Maak de spuitfles en de hogedrukreiniger na gebruik goed schoon met water.
Handige tip: gebruik de Autoglym InstaDry-doek voor een optimale afwerking.

Wat is Polar Seal?

Deze coating is speciaal ontwikkeld voor gebruik in een hogedrukreiniger. Hij is de coating-stap (de derde en laatste stap) in het drie-stappen-proces van de Polar-producten. De eerste twee stappen bestaan uit het wassen met Polar Blast en met de shampoo, Polar Wash.

Is Polar Seal-was veilig?

Polar Seal is veilig voor de was en we adviseren om Polar Seal, als er was op de lak zit, daar overheen te gebruiken. U hoeft de was of een andere beschermlaag niet te verwijderen voordat u Polar Seal aanbrengt.

Is Polar Seal pH-neutraal?

Polar Seal is pH-neutraal en kan op de volledige buitenkant van het voertuig worden gebruikt, maar niet op de voorruit.

Moet ik Polar Seal in plaats van was gebruiken?

Polar Seal is een duurzame, waterafstotende coating. Maar het biedt niet dezelfde langdurige bescherming als Ultra High Definition Wax of Extra Gloss Protection.

Moet ik het schuim inwrijven nadat ik Polar Seal heb aangebracht?

Nee, dat is niet nodig. Het voertuig moet schoon zijn voordat u Polar Seal aanbrengt, bij voorkeur moet het gewassen zijn met Polar Blast en Polar Wash. Polar Seal moet op alle buitenoppervlakken worden gespoten, met uitzondering van de voorruit. Daarna moet het onmiddellijk worden afgespoeld.

Welke verdunning wordt voor Polar Seal aangeraden?

Wij raden sterk af om meer dan 40 ml Polar Seal op 200 ml water te gebruiken. Overmatig gebruik kan witte vlekken veroorzaken en de werking van Polar Seal nadelig beïnvloeden. U kunt de diepte, glans of duurzaamheid níet verbeteren door méér van het product te gebruiken.

Waarom mag het niet op de voorruit gebruikt worden?

Polar Seal bevat siliconen en die kunnen in sommige gevallen smeren veroorzaken als de ruitenwisserbladen over de voorruit bewegen. Wij raden aan om als onderdeel van het schoonmaakproces uw voorruit te reinigen nadat u Polar Seal op de rest van uw auto hebt aangebracht.

Hoe lang moet ik Polar Seal op mijn lak laten zitten?

Het is belangrijk dat u Polar Seal niet laat opdrogen op het oppervlak van het voertuig. De auto moet direct na het coaten afgespoeld worden.

Kan Polar Seal ook op buitenoppervlakken van gelegeerd materiaal en kunststoffen gebruiken?

Ja, afgezien van de voorruit kan Polar Seal op alle buitenoppervlakken gebruikt worden.

Kan ik Polar Seal in de spuitfles laten zitten?

Wij raden aan om alleen de hoeveelheid product te gebruiken die u voor één enkele toepassing nodig hebt. Ook kunt u de spuitfles na gebruik het beste grondig spoelen.

Hoe vaak moet ik Polar Seal gebruiken?

Het aanbrengen van meerdere lagen Polar Blast levert niets op. Wij adviseren om het product pas opnieuw aan te brengen als geen waterparels meer worden gevormd. Wij raden zeker niet aan om het vaker dan één keer per maand te gebruiken.

Polar Seal (288.74 kB)

Product Video